A-cérumen® este o solutie de igiena, delicata, pe baza de agenti tensioactivi.
A-cérumen® este indicat adultilor si copiilor peste 30 luni.
A-CERUMEN   |   Informatii Contact  |  Harta Site  |  Informatii despre produs
Copyright ©2012 Sodimed. All rights reserved.
Design by Bestdesign4you.
Ceara joaca un rol important de protectie a structurilor mai profunde, cum ar fi timpanul. Daca este indepartata complet, urechea ramane expusa. Pe de alta parte, prea multa ceara poate duce la formarea dopurilor, poate provoca mancarime si iritarea canalului exterior al urechii.

Cantitatea curenta de ceara secretata difera de la un individ la altul, variatiile tinand exclusiv de genetica.
O cantitate excesiva este insa determinata de factori precisi.
 De exemplu, mediile foarte poluate determina urechea sa produca un exces pentru a asigura curatarea de praf, sau ca mecanism de protectie in cazul expunerii indelungate la zgomot puternic.
 O alta cauza sunt oricare dintre obiectele care sunt impinse spre interiorul urechii exercitand presiune, mai ales daca sunt mentinute un timp indelungat, cum se intampla in cazul aparatelor auditive sau a castilor.
 De asemenea, curatarea excesiva, zilnica, are tendinta de a produce un efect contrar, hipersecretie.
 Sporturile acvatice faciliteaza secretia in exces prin hidratare cu crestere in dimensiune.
 Varsta joaca si ea un rol in cantitatea de ceara secretata de ureche, odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de secretie creste, combinata si cu o evacuare mai defectuoasa, de aceea excesul este mai des intalnit.
Simptomele urechii blocate de un dop de cerumen :
  durerea de urechi
  ureche infundata
  zgomot in urechi (tinitus)
  scaderea auzului la urechea afectata
Datorita rolului fundamental pe care il joaca urechea in perceptia si comunicarea zilnica, orice deterioarare a capacitatii sale, ca urmare a aparitiei frecvente a dopurilor de ceara, determina si consecinte psihosociale.
Pornind de la hipoacuzia usoara pe care o dau, daca dopurile de ceara devin frecvente, cu timpul pot duce la transformarea intr-un handicap vizibil, afectand relatiile interpersonale, pana la ignorarea sau ridicularizarea persoanelor afectate, care devin tinta constanta a furiei si frustrarii familiei, colegilor sau chiar a strainilor.